Gedichten verbeeld

Gedichten van stadsdichter Robert Grijsen geanimeerd door leerlingen A. Roland Holst College

De afgelopen drie maanden zijn leerlingen van klas A4B van het A. Roland Holst College in Hilversum aan de slag gegaan met het animeren van gedichten van stadsdichter Robert Grijsen. Hoe maak je een stop-motion van een gedicht? Hoe breng je strofes in beeld? Wat is de link tussen taal & beeld? Met al deze vraagstukken zijn de leerlingen, onder begeleiding van docent Hanke Wiegand, Simone Karssen en stadsdichter Robert Grijsen aan de slag gegaan.

De eindresultaten worden maandag 22 mei 11:30 onthuld op het mediascherm  van The Bridge Hilversum op het Stationsplein. Daarna zullen de animaties gedurende enkele maanden meedraaien in de reguliere programmering. 

The Bridge Hilversum is een project in opdracht van De Gemeente Hilversum, in samenwerking met DROPSTUFF.nl, Ngage Media en Beeld en Geluid 

• Facebook: https://www.facebook.com/thebridgehilversum/ 

Klik hier voor het krantenartikel.

Klas A4B van het A. Roland Holst College laat zich zien.

Animaties gemaakt door leerlingen geïnspireerd op de gedichten van de stadsdichter Robert Grijsen.
Vanaf 22 mei tot half juni worden op het  mediascherm bij Station Hilversum stopmotion-animaties gepresenteerd waar de leerlingen de afgelopen weken hard aan hebben gewerkt. Dit project werd vanuit de school ondersteund door de vakken CKV en informatica.

Gedichten verbeeld via “Hét digitale platform voor heel Hilversum”

Je kan ‘m niet gemist hebben: het grote mediascherm net buiten het station van Hilversum. Sinds een jaar zijn DROPSTUFF.nl, Ngage Media, Beeld & Geluid in opdracht van de Gemeente Hilversum bezig met de ontwikkeling van The Bridge Hilversum. Een interactief digitaal platform vóór en dóór al het talent in Hilversum Mediastad. Met een programma vol animaties, films, videoclips, stadsgedichten en games — gemaakt door jong mediatalent uit Hilversum en uit heel Nederland.

Vanaf nu worden alle activiteiten omtrent dit scherm gebundeld en online gepresenteerd. Volg The Bridge Hilversum nu op Facebook, Twitter, Instagram . Je leest daar meer over hoe we vanaf 31 maart elke vrijdag live levensgroot gaan gamen op dit scherm, kunt zelf berichten via #thebridgehilversum insturen, ziet de animaties van de Hilversumse stadsdichter en nog veel meer.

Momenteel staat er één scherm op het Stationsplein van Hilversum maar in de loop van 2017/2018 volgen er meer schermen op meerdere locaties. Hierdoor ontstaat er een unieke interactieve brug tussen verschillende plekken in Hilversum. Door het inzetten van diverse sensoren en interactieve media wordt heel Hilversum uitgedaagd om op een nieuwe manier naar de stad en zichzelf als Mediastad te kijken.

The Bridge Hilversum is hét scherm voor jou, kunst uit Hilversum, games uit Hilversum, jouw Instagram foto’s op het scherm, poëzie uit Hilversum, vrijdagmiddag game-middag, het scherm voor heel Hilversum, animaties uit Hilversum, een uniek interactief scherm nieuws vóór en dóór Hilversum.