Roland Holst leerlingen winnen prijzen in Kangoeroewedstrijd

De uitslagen van de Kangoeroewedstrijd zijn binnen! 80 leerlingen uit letterlijk alle afdelingen van onze school, van eerste klas mavo-havo tot 6 vwo, hebben meegedaan aan deze internationale wiskundewedstrijd. Daarbij moesten vaak uitdagende denkvragen worden opgelost, waar rekenen en wiskunde een rol in speelde. Alle deelnemers ontvangen een certificaat en een prijsje. Dat prijsje is, hoe kan het ook anders, ook weer een denkspelletje.

Alle leerlingen hebben het geweldig gedaan. Twee van hen noemen we speciaal, omdat ze een bijzondere prijs hebben gewonnen: Ted Ruiter en Floor Smorenburg.

Ted zit in 2 havo-vwo en hoorde bij de allerbesten van Nederland in zijn leeftijdsgroep. Hij wint daarom een abonnement op een tijdschrift. Verder, en dat is misschien nog wel bijzonderder, is hij uitgenodigd om in september op de Vrije Universiteit in Amsterdam mee te doen aan de Junior Wiskunde Olympiade.

Floor heeft net examen gedaan in havo 5. Ook zij heeft de Kangoerewdedstrijd enorm goed gedaan. Zij werd 6e van Nederland in haar leeftijdsgroep. Als je bedenkt dat ook leerlingen uit 6 vwo in deze leeftijdsgroep vallen realiseer je je hoe bijzonder deze prestatie is! Ze krijgt een speciaal diploma en wint een spel. Maar de eer is de grootste prijs.

Behalve dat we trots zijn op deze twee leerlingen zijn we heel gelukkig dat zoveel leerlingen uit alle afdelingen van de school en van alle leeftijden hebben meegedaan. Dankzij het enthousiasme van al deze leerlingen was het een hele leuke dag. Bovendien zaten er vragen bij waar door leerlingen en docenten nog een hele poos is nagedacht, omdat ook de leraren hun hoofd braken over de oplossing.

Volgend jaar weer! En klik hier als je nieuwsgierig naar de vragen bent.